Kwiaciarnia internetowa kwiaciarnia-poznan.eu prowadzona przez działalność gospodarczą: GARDENIA Bartosz Stpiczyński, Os. Orła Białego 99/10, 61-251 Poznań, NIP: 972-095-13-43, REGON: 639749826. Przetwarza dane osobowe zgodnie z wymaganiami określonymi w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926, z późn. zm.) oraz aktach wykonawczych do ww. ustawy.

  1. Klient korzystający z usług kwiaciarni internetowej Gardenia dobrowolnie podaje swoje dane osobowe oraz dane osobowe odbiorcy usługi w zakresie niezbędnym do realizacji usługi.
  2. Dane osobowe odbiorcy usługi przekazywane są kwiaciarniom oraz firmom kurierskim w celu realizacji usługi, a także mogą być przekazywane do operatorów systemów płatności w ramach realizacji umowy w zależności od wybranej metody płatności.
  3. Kwiaciarnia internetowa Gardenia zawarła umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych ze wszystkimi kwiaciarniami oraz firmami kurierskimi, które realizują dla niej swoje usługi.
  4. Dane osobowe klientów przetwarzane są w celu kontaktu niezbędnego do realizacji usługi, a w przypadku, gdy Klient wyrazi na to zgodę, Kwiaciarnia internetowa Gardenia zastrzega sobie prawo do wykorzystania danych osobowych, podawanych przy składaniu zamówienia oraz przy zakładaniu konta użytkownika, w celach marketingowych.
  5. Dane osobowe klientów nie są przekazywane odbiorcy usługi.
  6. W przypadku utraty hasła, klient musi utworzyć nowe hasło.
  7. Kwiaciarnia internetowa Gardenia nie gromadzi numerów IP komputerów w logach dostępowych.
  8. Kwiaciarnia internetowa Gardenia korzysta z pliku tekstowego „cookies” wyłącznie dla funkcji związanych z personalizacją oraz zapamiętywaniem preferencji klienta, które zapisywane są na dysku komputera osoby odwiedzającej. Z komputera Klienta nie są pobierane jakiekolwiek informacje.
  9. W przypadku chęci usunięcia danych osobowych z baz danych Kwiaciarni internetowej Gardenia należy wysłać wiadomość na adres e-mail
  10. Ogólna klauzula informacyjna: Administratorem Danych Osobowych wszystkich danych osobowych zbieranych za pomocą strony internetowej www.kwiaciarnia-poznan.eu jest: Gardenia Bartosz Stpiczyński
  11. Klientom przysługuje prawo dostępu do treści ich danych osobowych i ich poprawiania.
  12. Klauzule informacyjne dotyczące poszczególnych rodzajów danych osobowych zbieranych przez Kwiaciarnię internetową Gardenia zostały umieszczone przy: zakładaniu konta użytkownika, składaniu zamówienia, wyrażaniu zgody na otrzymywanie ofert marketingowych produktów i usług oraz przy formularzu kontaktowym.
  13. Wszelkie pytania dotyczące Polityki prywatności proszę kierować na Nasz adres e-mail
  14. Wszelkie prawa do zawartości serwisu Kwiaciarni internetowej Gardenia są zastrzeżone.